Dietetyk kliniczny

nutritionist and patient discussing balanced nutrition plan in office

Mgr inż. Radosław Kowiel

Radosław Kowiel jest absolwentem studiów magisterskich z obszaru dietetyki klinicznej, specjalność żywienie kliniczne w WSBiNZ (medyk) w Łodzi. Dodatkowe specjalności uzyskał na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach studiów podyplomowych z zakresu psychodietetyki oraz żywienia człowieka w profilaktyce zdrowotnej. Doświadczenie kliniczne zdobywał w szpitalu klinicznym oraz poradni dietetycznej w Warszawie.

Dietetyk kliniczny

Specjalista pomaga zarówno dzieciom jak i dorosłym w zakresie:

  • oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia,
  • nadwagi i otyłości,
  • zapobiegania chorobom dieto-zależnym,
  • diety w chorobach autoimmunologicznych (celiakia, Hashimoto, RZS, łuszczyca, toczeń),
  • diety w chorobach tarczycy: niedoczynności, nadczynności, Gravesa-Basedowa,
  • diety w zespole metabolicznym oraz chorobach metabolicznych (cukrzyca, insulino-oporność, zaburzenia glikemii, nietolerancji glukozy),
  • dieta w chorobach układu pokarmowego: zespole jelita drażliwego (IBS, SIBO), chorobach wątroby, trzustki. W przypadkach refluksu, zapalenia żołądka, choroby wrzodowej i innych,
  • diety w chorobach endokrynologicznych, w tym zespole policystycznych jajników (PCOS),
  • diety w przypadkach niepłodności kobiet i mężczyzn,
  • diety wspomagającej leczenie chorób neurologicznych (choroba Alzheimera i choroba Parkinsona),
  • diety w przypadku różnych nietolerancji i alergii pokarmowych,
  • diety u chorych na dnę moczanową, z niedokrwistością.

Cennik usług dietecznych

1 wizyta (wywiad żywieniowy, pomiar składu ciała, opracowanie zaleceń żywieniowych)-

180 zł

Konsultacja kontrolna

100 zł

Jadłospis 7-dniowy

150 zł

Cennik usług psychodietecznych

1 wizyta

230 zł

Kolejna wizyta

180 zł