Mgr inż. Radosław Kowiel
Radosław Kowiel jest absolwentem studiów magisterskich z obszaru dietetyki klinicznej, specjalność żywienie kliniczne w WSBiNZ (medyk) w Łodzi. Dodatkowe specjalności uzyskał na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach studiów podyplomowych z zakresu psychodietetyki oraz żywienia człowieka w profilaktyce zdrowotnej. Doświadczenie kliniczne zdobywał w szpitalu klinicznym oraz poradni dietetycznej w Warszawie.

Dietetyk kliniczny
Specjalista pomaga zarówno dzieciom jak i dorosłym w zakresie:
- oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia,
- nadwagi i otyłości,
- zapobiegania chorobom dieto-zależnym,
- diety w chorobach autoimmunologicznych (celiakia, Hashimoto, RZS, łuszczyca, toczeń),
- diety w chorobach tarczycy: niedoczynności, nadczynności, Gravesa-Basedowa,
- diety w zespole metabolicznym oraz chorobach metabolicznych (cukrzyca, insulino-oporność, zaburzenia glikemii, nietolerancji glukozy),
- dieta w chorobach układu pokarmowego: zespole jelita drażliwego (IBS, SIBO), chorobach wątroby, trzustki. W przypadkach refluksu, zapalenia żołądka, choroby wrzodowej i innych,
- diety w chorobach endokrynologicznych, w tym zespole policystycznych jajników (PCOS),
- diety w przypadkach niepłodności kobiet i mężczyzn,
- diety wspomagającej leczenie chorób neurologicznych (choroba Alzheimera i choroba Parkinsona),
- diety w przypadku różnych nietolerancji i alergii pokarmowych,
- diety u chorych na dnę moczanową, z niedokrwistością.
Cennik usług dietecznych
1 wizyta (wywiad żywieniowy, pomiar składu ciała, opracowanie zaleceń żywieniowych)
180 zł
Konsultacja kontrolna
120 zł*
Jadłospis 7-dniowy
150 zł
Cennik usług psychodietecznych
1 wizyta
230 zł
Kolejna wizyta
180 zł
*Cena obwiązuje tylko pod warunkiem nieprzekroczenia 5 tygodni od wcześniejszej konsultacji.